“Het werkt niet” of “ik snap het niet”… Dit zijn vaak opmerkingen die vooraf gaan aan het googelen naar video’s en uitleg over specifieke applicaties van bijvoorbeeld Microsoft. Want zeg nou eerlijk, Microsoft Forms, Microsoft Lists, Microsoft To Do en Microsoft Bookings gebruik je natuurlijk niet iedere dag. En misschien kun je nog wel meer uit Excel, Word en PowerPoint halen maar moet je daar dan echt een cursus voor volgen? Wij zijn in de wereld van (online) trainingen gedoken en zochten het voor je uit!

In Nederland zijn er maar liefst vier miljoen online cursisten. Anders gezegd heeft ongeveer 28% van werkend Nederland in de afgelopen vijf jaar een (online) cursus, training of opleiding gevolgd. Met stip op nummer één staan online taalopleidingen (17%), maar ICT-trainingen volgen op de tweede plek met 13%.

Het is niet gek dat mensen zich steeds vaker inschrijven voor online trainingen, uit onderzoek blijkt dat ze een stuk effectiever zijn dan offline trainingen. Deelnemers van online trainingen slaan namelijk vijf keer meer informatie op in vergelijking met offline trainingen. Online trainingen zijn razend populair en ze zijn heel efficiënt.

Gebruik je Microsoft? Dan ken je de applicaties zoals Word, PowerPoint, Excel en Outlook wel, maar er zijn nog veel meer applicaties die je kunt gebruiken om efficiënter te werken. We kunnen ons voorstellen dat je niet alle verschillende applicaties van Microsoft kent en laat staan ook daadwerkelijk gebruikt.

Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van een To Do lijstje. Veel mensen maken nog steeds gebruik van het ouderwetse kladblok waarop ze aantekeningen maken en dingen opschrijven die ze niet moeten vergeten. Onder het mom van efficiënter werken, ondersteund Microsoft je met handige tools, waaronder een digitale To Do lijst. Maar hoe werkt deze tool nu het meest effectief en haal je het maximale eruit?

Stel je eens voor: je hoeft niet meer hoeven googelen hoe iets werkt en je bent geen tijd meer kwijt aan het rommelen in de applicatie tot je hebt uitgevonden hoe het werkt zoals jij wilt.

Dat is toch fijn! Met korte introductievideo’s die je in maximaal 5 minuten uitleggen hoe de functies van alle Microsoft-applicaties werken, bieden misschien de oplossing waar je naar opzoek bent.

Het blijkt zelfs zo te zijn dat je door het volgen van korte online cursussen, 35% minder tijd kwijt bent aan het uitzoeken van hoe het werkt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om aan de hand van deze korte online video’s, alle Microsoft-applicaties te leren kennen. Op deze manier kun je efficiënt van het volledige Microsoft-pakket gebruik maken, in plaats van alleen de standaard applicaties zoals Word, PowerPoint en Excel.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van 5 minuten online training? Neem simpelweg contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over.