2 min read

Einde van koper

Dat is nog eens een onheilspellende start van een blog. Het einde van, is meestal geen positieve start van een stukje tekst, maar toch is het belangrijk om te vertellen welke veranderingen er aan zitten te komen. Een goede overlevingsstrategie is van groot belang.

Al een beetje bezorgd?

Dat is helemaal niet nodig! We leggen je in deze blog precies uit wat er gaat veranderen, wat dit voor jou kan betekenen en wat wij kunnen doen om jou hierbij te helpen. 

Het verhaal zit zo.

Eind jaren 80 werd Nederland voor het eerst aangesloten op het wereldwijde internet, al zag dat er heel anders uit dan nu. Pas begin jaren 90 werd het voor een bedrijf mogelijk om aangesloten te worden middels een dial-in verbinding. Destijds ging dit nog erg traag, was het foutgevoelig en had het internet nog niet veel te bieden. Denk aan een e-mail, een eenvoudige website of een forum waarin de pioniers met elkaar bespraken wat de toekomst zou brengen.

Ruim 30 jaar later, leven we in die toekomst!

Internetdiensten zijn enorm gegroeid in aantal en diversiteit. Bedenk maar eens wat nu allemaal mogelijk is: dynamische websites die zich aanpassen aan de gebruiker, artificiële intelligentie, videobellen, streamen van films, series en zelfs games. Ook zakelijk werden diensten complexer en vergen clouddiensten inmiddels een stabiele, veilige en snelle verbinding. Alles bij elkaar betekent dit dat het landweggetje dat ooit internet leverde, vervangen moet worden voor een 6-baans autoweg.

En die brede autoweg is glasvezel. Het is de beste toekomstbestendige keuze voor organisaties en biedt de hoogste snelheden en de meest stabiele verbinding. Met de introductie van glasvezel, werd ook het einde van de zogenaamde koperverbindingen aangekondigd. Niet meteen, maar uiteindelijk zal de beperkte verbinding verdwijnen.

Koperinternet (technisch DSL genoemd) zijn verbindingen, die door middel van een modem, over de telefoonlijnen internetverbindingen kon leveren in huishoudens en bij bedrijven. De bandbreedte is ruimer dan ooit maar de achterliggende techniek, zal de mogelijkheden van glasvezel nooit kunnen evenaren. Daarmee is glasvezel de verbinding van de toekomst.

Door de toenemende behoefte aan bandbreedte en snelheid, werd glasvezel eerst op bedrijventerreinen en later ook in woonwijken uitgerold. Met de komst van glasvezel, vaak tegen vergelijkbare kosten, kunnen consumenten en bedrijven op steeds meer locaties overstappen.

Hiermee is de noodzaak voor een kopernetwerk komen te vervallen. Nieuw wint het van oud! Is het dan helemaal niet meer mogelijk om alsnog een koperverbinding te bestellen? Voorlopig wel, maar als glasvezel beschikbaar, is het natuurlijk een verstandigere keuze om te kiezen voor een glasvezelverbinding. 

Dus onthoudt; in de komende maanden, zal de glasvezel het winnen van koperverbinding!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van glasvezel en welke voordelen dit biedt voor je organisatie? Neem dan contact met ons op! We hebben altijd een passende oplossing voor je.

Een Back-up van Microsoft, dat gaat niet altijd zoals je denkt.

De misvatting die bij veel bedrijven bestaat is dat Microsoft een volwaardige gegevensback-up en retentie biedt voor Microsoft 365. De realiteit is...

Read More

Antwoorden op vier veel gestelde vragen over het hybride werken.

Steeds meer organisaties hebben een nieuwe manier van werken geïmplementeerd binnen de bedrijfsvoering, namelijk het hybride werken. Werknemers...

Read More

HET NIEUWE BESTURINGS SYSTEEM VAN IPHONE, IOS 16, IS UITGEBRACHT!

Op 7 september heeft Apple de nieuwe iPhone 14 series aangekondigd.

Read More