1 min read

Eindelijk! De iPhone 14 en 14 Pro modellen zijn aangekondigd!

Tijdens het ‘Far out’ event heeft Apple de nieuwe iPhone 14 en 14 Pro modellen aangekondigd. Inmiddels is het een vast moment in het jaar geworden waarop de nieuwe toestellen aan het publiek getoond worden.

Ook dit jaar heeft Apple ons weer weten te verbazen met bijzondere features. Ze hebben gekozen voor vier verschillende modellen. De iPhone 14 en 14 Plus hebben een 6,1” en 6,7” beeldscherm. De topmodellen, 14 Pro en 14 Pro Max, hebben dezelfde afmetingen. Maar dan horen we je al denken…. daarmee is de ‘IPhone Mini’ inderdaad verdwenen.

Het verschil tussen de normale IPhone en de Pro-toestellen is wel groter geworden. De iPhone Pro's hebben namelijk snellere chips en nóg betere camera's dan zowel hun voorgangers als de normale tegenhangers. Daarnaast hebben de Pro’s ook de ProMotion-technologie met een verversingssnelheid tot 120 Hz, waardoor beelden nog soepeler over je scherm flitsen!

Zelfs als de iPhone vergrendeld is, heeft het scherm nu een Always-On functie waarmee nuttige informatie, zoals de widgets met het weer of berichten getoond kunnen worden.                           

Zoals we vertelde, en het zal je niet verbazen, zijn de camera’s weer flink verbeterd. De frontcamera krijgt autofocus wat videobellen flink zal verbeteren. Daarnaast kan de hoofdcamera in de Pro-modellen nu zelfs foto’s van 48 megapixels maken en video’s in 8K! Tot slot vinden we de toevoeging van “Action Mode” heel gaaf. Hiermee worden video’s opgenomen zonder hinderlijke trillingen, wanneer je bijvoorbeeld rent of fietst.

Het meest opvallende bij de iPhone 14 Pro modellen is wel het Dynamic Island…ehm, het wat? Waar voorheen de ‘notch’ in de voorkant van het scherm alle camera’s en sensoren herbergde is dat nu een los element boven in het scherm geworden. De pilvormige uitsparing dient daarbij ook als een interactief melding scherm, waardoor je berichten of de Spotify bediening eenvoudig kan bereiken. Is dit een voorbode voor een toekomstig, volledig scherm zoals we nu al bij sommige Android toestellen zien? Daar lijkt het wel op…

Wil je nog meer weten over de nieuwe mogelijkheden van de iPhone 14 of de gelijktijdig aangekondigde Airpods Pro 2 en Apple Watch modellen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Neem contact op

Een Back-up van Microsoft, dat gaat niet altijd zoals je denkt.

De misvatting die bij veel bedrijven bestaat is dat Microsoft een volwaardige gegevensback-up en retentie biedt voor Microsoft 365. De realiteit is...

Read More

Antwoorden op vier veel gestelde vragen over het hybride werken.

Steeds meer organisaties hebben een nieuwe manier van werken geïmplementeerd binnen de bedrijfsvoering, namelijk het hybride werken. Werknemers...

Read More

HET NIEUWE BESTURINGS SYSTEEM VAN IPHONE, IOS 16, IS UITGEBRACHT!

Op 7 september heeft Apple de nieuwe iPhone 14 series aangekondigd.

Read More