1 min read

Eindelijk wachtwoordvrij met Mircosoft

Featured Image

Wachtwoorden, niemand houdt ervan. Ze zijn onhandig, moeilijk te onthouden en een belangrijk doelwit voor cyberaanvallen. Toch zijn ze al jarenlang een belangrijk onderdeel van ons digitale leven. Van toegang tot je inbox, bankrekeningen, online winkelen en videogames. Overal heb je een wachtwoord voor nodig.

Voor al deze online accounts, wordt er ook van ons verwacht dat we elke keer nieuwe, complexe en unieke wachtwoorden maken, onthouden en regelmatig wijzigen. Niemand die hier op zit te wachten, maar wat is het alternatief?

Jarenlang hebben mensen en organisaties de wens uitgesproken om geen wachtwoorden meer te gebruiken. Microsoft brengt deze wens nu in vervulling. Wachtwoorden zijn nu echt verleden tijd.

Microsoft heeft het namelijk mogelijk gemaakt om je wachtwoorden volledig uit je Microsoft-account te verwijderen. Zo kun je in plaats van een wachtwoord, de Microsoft Authenticator-app, Windows Hello, een beveiligingssleutel of verificatiecode gebruiken. Door gebruik te maken van deze tool, wordt er een code naar je telefoon of e-mailadres gestuurd waarmee je eenvoudig kunt inloggen in Microsoft Outlook, Microsoft OneDrive en meer.

We hoeven je niet te vertellen dat zwakke wachtwoorden een eenvoudig doelwit zijn voor je persoonlijke- en bedrijfsaccount. We vertrouwen vaak op bekende en persoonlijke woorden en zinnen zoals huisdieren, familienamen of belangrijke data. Het is dan ook zo dat één op de 100 mensen een belangrijk account beschermt met een eenvoudig te raden wachtwoord. Er zijn nog steeds mensen die wachtwoorden gebruiken als bijvoorbeeld 12345, Welkom01 of wachtwoord.

Eén blik op iemands social media account en een hacker heeft al een voorsprong bij het kraken van je account. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van phishing tactieken, waarbij ze je proberen te misleiden om je inloggegevens te achterhalen. Met eenvoudige wachtwoorden is het ook niet vreemd dat er gemiddeld maar liefst 579 cyberaanvallen per seconde zijn, dat zijn er dus 18 miljard per jaar.

Vandaag nog zonder wachtwoord
De eerste stap is om de Microsoft Authenticator-app te installeren en te koppelen aan je Microsoft account. Kies vervolgens voor ‘Geavanceerde beveiligingsopties’. Onder ‘Extra beveiligingsopties’ zie je ‘Wachtwoordloos account’. Hier selecteer je ‘Inschakelen’.

 

Volg ten slotte de aanwijzingen op het scherm en keur de melding van je Authenticator-app goed. Zodra je dit hebt goedgekeurd, ben je wachtwoord vrij.

 

 

 

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de...

Read More

2 min read

De voordelen en uitdagingen van de hybride werkplek

Covid-19 heeft de overgang naar een hybride werkmodel enorm versneld, maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van de hybride werkplek?

Uit...

Read More

1 min read

Het hybride werken met de moderne werkplek, wat houdt het in en hoe doe je dat?

Je hebt vast wel eens van de termen ‘hybride werken’ en ‘de moderne werkplek’ gehoord. Maar wat is het nou precies en hoe werkt het? Is het wel...

Read More