1 min read

Het hybride werken met de moderne werkplek, wat houdt het in en hoe doe je dat?

Je hebt vast wel eens van de termen ‘hybride werken’ en ‘de moderne werkplek’ gehoord. Maar wat is het nou precies en hoe werkt het? Is het wel veilig en kan het vanaf elke plek? Misschien is het ook wel wat voor jouw organisatie, maar wat levert het eigenlijk op? Lees hier de voordelen die de moderne werkplek biedt.

Met de technische ontwikkelingen die in een stroomversnelling zijn beland tijdens de pandemie, zijn mensen genoodzaakt mee te bewegen. De ‘normale’ manier van werken, is in de afgelopen twee jaar veranderd. Waar het kantoor eerst een vaste werkplek was, is er nu een ‘thuiskantoor’ ontstaan. Dit resulteerde in een vervaging van de lijn die ligt tussen werk en privé.

De combinatie van thuis en op kantoor werken, is inmiddels omarmt door Nederland en dit noemen we ‘het hybride werken’. Mede door het hybride werken, zijn we tijd- en locatie onafhankelijk geworden en de moderne werkplek legt daarvoor de basis.

Als we kijken naar het verleden, bestond de traditionele werkplek uit één apparaat die verbonden was aan het bedrijfsnetwerk via een kabel. Alle applicaties waren te gebruiken vanaf het kantoor, dus de werkweek bestond daardoor uit vijf dagen op kantoor. Van thuiswerken was nog geen sprake.

De traditionele werkplek is geëvolueerd en de verschuiving naar de toekomst van werken gaat snel. Tegenwoordig gebruiken we een mix van zowel persoonlijke als zakelijke apparaten en slaan we alles op in de Cloud. Alle apparaten zijn onderling met elkaar verbonden en de werkplek bestaat dus niet meer alleen uit één computer. Het is tegenwoordig een verzameling van alle apparaten die gebruikt worden om het werk uit te kunnen voeren, dit noemen we de moderne werkplekGemiddeld zitten we nog maar drie dagen op kantoor en twee dagen thuis. Het kantoor is meer een ontmoetingsplek geworden.

Deze nieuwe randvoorwaarden van een werkplek verschillen nogal van een traditionele werkplek en Nederland is er blij mee. Ruim 90% van de organisaties wilt namelijk het op kantoor en thuiswerken gaan combineren en de moderne werkplek kan organisaties daarbij helpen.  

Geïnteresseerd? 
Ben je benieuwd wat een moderne werkplek jouw organisatie kan bieden en wil je er meer over weten? Lees er meer over via de onderstaande button of neem contact met ons op.

Hybride werken - Zo doe je dat!

 

Hybride werken de nieuwe standaard! We hebben 4 tips om flexibel en veilig samen te werken via Microsoft Teams

Thuiswerken is tegenwoordig geen optie meer, maar bedrijven implementeren het als een onderdeel van het beleid. Dat betekent dat de hybride vorm van...

Read More

Een Back-up van Microsoft, dat gaat niet altijd zoals je denkt.

De misvatting die bij veel bedrijven bestaat is dat Microsoft een volwaardige gegevensback-up en retentie biedt voor Microsoft 365. De realiteit is...

Read More

Antwoorden op vier veel gestelde vragen over het hybride werken.

Steeds meer organisaties hebben een nieuwe manier van werken geïmplementeerd binnen de bedrijfsvoering, namelijk het hybride werken. Werknemers...

Read More