2 min read

HET NIEUWE BESTURINGS SYSTEEM VAN IPHONE, IOS 16, IS UITGEBRACHT!

Op 7 september heeft Apple de nieuwe iPhone 14 series aangekondigd.

Gelijk met de introductie van nieuwe toestellen wordt ook de update uitgebracht van het besturingssysteem, iOS 16. Deze is vanaf deze week te downloaden op je toestel. Elk jaar verbeterd Apple de software, zodat je altijd verzekerd bent van de nieuwste features en de beste beveiliging. Hieronder een paar features die wij interessant vinden in deze update.

Vernieuwd toegangsscherm
In iOS 16 krijg je de optie om je toegangsscherm volledig aan te passen naar je eigen wensen en stijl. De klok krijgt meerdere kleuren en lettertypes, maar is ook deels achter een foto te plaatsen. Verder is het nu ook mogelijk om het beginscherm uit te breiden met widgets; kleine miniprogramma’s zoals je agenda of accustatus.

Vanzelfsprekend heeft iOS 16 weer nieuwe wallpapers om je toegangsscherm helemaal compleet te maken. Daarnaast zijn je notificaties verplaatst naar de onderkant van je scherm. Daarmee wordt het makkelijker om deze met je duim door te bladeren.

Haptisch typen 🎹
Met de nieuwe update krijgt je ook de optie om ‘haptisch’ typen in te schakelen. Dat betekent dat de trilmotor in je iPhone een passend tikje geeft, wanneer je op een toets drukt. Dit zorgt voor een nog betere typervaring! Haptisch typen is standaard uitgeschakeld. Om het aan te zetten ga je naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen' > 'Toetsenbordfeedback'. Daar zet je de schakelaar bij 'Voelbaar' aan en klaar ben je.

Batterijpercentage is terug 🔋
Alleen in de iPhone SE 2022 was het tot nu toe mogelijk om niet alleen de resterende batterijcapaciteit te zien, maar ook het percentage. Voor de liefhebbers: die functie is weer terug! Maar wel met een kleine kanttekening, deze functie komt alleen terug in de reguliere iPhone 12 modellen en nieuwer. De Mini’s en oudere modellen hebben deze functie helaas niet.

Isolatiemodus
Een optie die ook toegevoegd is aan je telefoon is de isolatiemodus. Deze functie is wat minder belicht in de presentatie, maar zeker van toegevoegde waarde.

Wanneer je het vermoeden hebt dat je slachtoffer bent van een cyberaanval of wanneer je toestel of apps verdacht gedrag vertonen, dan kun je bij Instellingen > Privacy en beveiliging (helemaal onderaan) de Isolatiemodus inschakelen. Hiermee worden apps, websites en functies strikt beperkt of zelfs uitgeschakeld.

Compatibiliteit
Dit is een belangrijk punt omdat na jaren ondersteuning, Apple nu afscheid heeft genomen van de IPhone 6s, SE en 7. Deze toestellen krijgen dus ook geen update meer naar iOS 16. Dit betekent dat je toestel niet langer de functie en beveiligingsupdates krijgt zoals bij de recentere modellen. Mocht je nog gebruik maken van deze uit gefaseerde toestellen, neem dan contact op met je adviseur.

Wil je nog meer weten over de nieuwe of verbeterde functies in iOS 16, kijk dan nog even op de website van Apple.

Een Back-up van Microsoft, dat gaat niet altijd zoals je denkt.

De misvatting die bij veel bedrijven bestaat is dat Microsoft een volwaardige gegevensback-up en retentie biedt voor Microsoft 365. De realiteit is...

Read More

Antwoorden op vier veel gestelde vragen over het hybride werken.

Steeds meer organisaties hebben een nieuwe manier van werken geïmplementeerd binnen de bedrijfsvoering, namelijk het hybride werken. Werknemers...

Read More

HET NIEUWE BESTURINGS SYSTEEM VAN IPHONE, IOS 16, IS UITGEBRACHT!

Op 7 september heeft Apple de nieuwe iPhone 14 series aangekondigd.

Read More