Het principe van ransomware is simpel, een hacker breekt in op je omgeving en “steelt” bijvoorbeeld je data. Tegen betaling ontvang je jouw data weer terug. Iets wat niet alleen aardig in de kosten loopt, maar ook schade aan kan richten aan je bedrijf, je klanten of bijvoorbeeld je imago. Inmiddels zijn er effectieve tools op de markt om nooit meer wakker te hoeven liggen van ransomware aanvallen!

Op dit moment heeft 13% van de MKB-bedrijven de beveiliging op orde. Dit betekent dat nog steeds het overgrote deel van de Nederlandse organisaties een potentieel slachtoffer is voor een cyberaanval. Ondanks de toenemende risico’s, denkt 67% van de MKB-bedrijven geen interessant doelwit te zijn voor dit soort aanvallen.

Een naïeve gedachte want hackers worden steeds innovatiever en het gemiddelde schadebedrag van een cyberaanval is €78.800,-. Daarnaast kiezen hackers hun slachtoffers niet uit maar schieten ze met hagel waardoor de kans groter is dat het ook jouw organisatie raakt. Het is daarom belangrijk om de beveiliging van ook jouw organisatie te voorzien van een upgrade om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een cyberaanval.

Bijna iedereen maakt al gebruik van een antivirussoftware. Deze beschermen je apparaat tegen bedreigingen van bijvoorbeeld een ‘besmet bestand’ of ‘besmette mail’, maar dit is tegenwoordig niet meer voldoende. Hackers leren namelijk snel en weten de antivirussoftware te vermijden met slimme technieken.

Daarbij richten hackers zich steeds vaker op de mens in plaats van op de apparaten. Dit komt doordat de beveiliging van apparaten tegenwoordig erg sterk is. Maar wanneer een persoon bijvoorbeeld op een besmette link heeft gedrukt, kunnen hackers heel eenvoudig inbreken in je apparaten en schade toedienen.

We hebben daarom voor je uitgezocht hoe jouw beveiligingslaag versterkt kan worden en waardoor jij en je apparaten geen gevaar meer lopen.

Tegenwoordig zijn er veel upgrades van je beveiligingslaag beschikbaar. Door middel van de nieuwste technologieën, worden nieuwe virussen snel herkend en verwijderd van je apparaten. Daarnaast is er een manier waarop je de gestolen data terugkrijgt zonder dat je er geld voor hoeft te betalen.

Deze nieuwe technologieën ondersteunen en waarschuwen je snel wanneer er een bedreiging gedetecteerd is op je apparaat. Je kunt dit zien als een soort vangnet wanneer jouw apparaat toch besmet is met een virus.

Het apparaat wordt dan als het ware in ‘quarantaine’ geplaatst waardoor het virus zich niet kan verspreiden naar bijvoorbeeld de apparaten van collega’s. Daarna worden er stappen ondernomen om jouw apparaat weer ‘schoon’ te maken en het virus te verwijderen. Wanneer dit is gebeurd, kun je weer verder werken zonder dat de gegevens verloren gaan en zonder dat er geld betaald moet worden aan de hackers.

Wil je meer weten over hoe je jouw organisatie en apparaten het beste kunt beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden met je.