2 min read

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de officiële, wereldwijd erkend ISO27001:2017 en NEN 7510-1:2017+A1:2020 certificaten in ontvangst genomen. Met het behalen van deze certificaten is aantoonbaar gemaakt dat het managementsysteem van IRIS one voldoet aan de strenge normeisen op het gebied van informatiebeveiliging.

De combinatie van Microsoft Gold partner, Vodafone Strategic Partner, KPN Excellence Partner en Xelion partner, aangevuld met deze certificeringen, maakt IRIS one uniek in Nederland als ICT-dienstverlener voor de zakelijke markt.

Het toepassingsgebied waarvoor IRIS one is gecertificeerd omvat informatiebeveiliging gerelateerd aan advisering, implementatie en beheer van de zakelijke ICT-omgeving van haar (zorg)klanten, bestaande uit netwerk, servers, cloud, computers, telefoon en bijbehorende software. De hosting, back-up en dataopslag door derden is deels uitbesteed.

Lars van den Dungen, Algemeen Directeur bij IRIS one: “Wij zijn erg trots op het behalen van de ISO 27001 en NEN 7510 certificering met aanvullende zorg eisen én dat dit breed gedragen wordt door alle IRIS one professionals binnen onze organisatie. Ik wil dan ook alle IRIS one collega’s bedanken voor hun inzet en bijdrage. Daarnaast bedanken we John Roos voor de ondersteuning tijdens dit traject en het BrandCompliance team Bart Versluijs, Wouter Beekman, Casper Reijnders en Anneke Maaskant voor de prettige samenwerking.”

Joris Meeuwisse, Technisch Directeur bij IRIS one vult aan: De gestandaardiseerde processen voor detectie, preventie en afweer worden breed gedragen. Met de toenemende cyberbedreigingen vinden wij het niet meer dan normaal dat we onze klanten extra comfort kunnen bieden voor zowel hun IT als telefonie. Voor onze opdrachtgevers toont de certificering aan dat IRIS one compliant is en aan de gestelde verantwoordelijkheden én verplichtingen binnen (zorg)organisaties voldoet.”

ISO27001
ISO27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging, gericht op procesmatig inrichten van beveiligingsmaatregelen en heeft betrekking op alle elementen van informatiebeveiliging; beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

NEN 7510
NEN 7510 biedt zorginstellingen en toeleveranciers die te maken hebben met patiëntgegevens, binnen de Nederlandse zorgsector een leidraad voor het formuleren, vastleggen en controleren van de interne informatiebeveiliging. Zeer belangrijk, vanwege de verwerking van privacy gevoelige gegevens. Om het NEN 7510 certificaat te behalen moet je aantoonbaar maken dat je voldoet aan de eisen. Dat doe je, net als bij de ISO 27001, door een managementsysteem op te zetten, ook wel het Information Security Management System (ISMS) genoemd.

Vodafone: Onze Strategic Partners kunnen de meest complexe vraagstukken aan. Ze bieden alle producten en diensten, en zijn gewend aan bedrijf kritische projecten. Deze Partners hebben een eigen, hoog gekwalificeerde service desk en een professioneel nazorgtraject.

KPN: Gemak onder 1 dak. KPN Excellence Business Partners gaan verder dan adviseren. Een KPN Excellence Partner verzorgt ook de installatie, facturatie en service. Uw eigen persoonlijke aanspreekpunt voor al uw KPN vragen.

Xelion: Gecertificeerde partners hebben volledige toegang tot het platform zonder beperkingen, zodat zij hun eigen overtuigende oplossingen kunnen bouwen die schaalbaar – flexibel – gebruiksvriendelijk zijn. Xelion is een software application first platform dat eersteklas zakelijke cloud-telefonie mogelijk maakt.

Microsoft: Gold Partners hebben de hoogste certificering die te behalen valt door Microsoft Partners. Een Microsoft Gold Partner heeft gespecialiseerde vaardigheden als het gaat om het implementeren van technische oplossingen en het leveren van service aan haar klanten.

Op de foto v.l.n.r.: Jerzy Sanders, John Roos, Daniël Cirk, Judith Verweij-Visser, Joris Meeuwisse, Jade Reilink.

IMG_2832

 

Hybride werken de nieuwe standaard! We hebben 4 tips om flexibel en veilig samen te werken via Microsoft Teams

Thuiswerken is tegenwoordig geen optie meer, maar bedrijven implementeren het als een onderdeel van het beleid. Dat betekent dat de hybride vorm van...

Read More

Een Back-up van Microsoft, dat gaat niet altijd zoals je denkt.

De misvatting die bij veel bedrijven bestaat is dat Microsoft een volwaardige gegevensback-up en retentie biedt voor Microsoft 365. De realiteit is...

Read More

Antwoorden op vier veel gestelde vragen over het hybride werken.

Steeds meer organisaties hebben een nieuwe manier van werken geïmplementeerd binnen de bedrijfsvoering, namelijk het hybride werken. Werknemers...

Read More