2 min read

Gemakkelijke, professionele webinars om klanten te binden met Teams Webinars

Featured Image
 

Tijdens het Microsoft Ignite Event in maart werd het al geïntroduceerd, Webinars van Microsoft Teams. Deze week heeft Microsoft aangekondigd te beginnen met het uitrollen van deze lang verwachte tool.

In het afgelopen jaar heeft Microsoft nieuwe manieren gevonden om boeiende virtuele ervaringen op het werk te creëren. Om die reden kondigt Microsoft Teams nieuwe innovaties aan.

Naast webinars en PowerPoint live, wordt de Presentatiemodus later deze maand uitgerold. Met deze mogelijkheden, beschik je over nieuwe manieren om professionele presentaties te geven tijdens vergaderingen van elke omvang. Van kleine interne vergaderingen tot grote klantgerichte webinars en evenementen, het kan allemaal vanuit één enkele applicatie.

Daarnaast hoeft je geen nieuwe licentie of nieuw product aan te schaffen. Deze mogelijkheden zijn opgenomen in veel van de Office- en Microsoft 365-abonnementen die je organisatie waarschijnlijk al gebruikt.

Een volledige functionaliteit voor uitgebreide klantbetrokkenheid
Met Teams kunnen interactieve vergaderingen en webinars georganiseerd en gehouden worden voor maximaal 1000 deelnemers. Deze end-to-end webinarsondersteuning is net zo eenvoudig als het opzetten van een Teams-vergadering. Met Teams Webinars heb je:

  • Aangepast registratiepagina’s en e-mails van deelnemers,
  • Uitgebreide presentatie-opties,
  • Hostcontroles zoals de mogelijkheid om chat en video van deelnemers uit te schakelen
  • Verschillende rapportages van het evenement om duidelijk inzicht te krijgen in deelnames en om de deelnemers op te volgen.

Als je meer dan 1000 deelnemers wilt bereiken, kunnen Teams-vergaderingen naadloos worden geschaald om een uitzending van 10.000 personen mogelijk te maken.

Iedereen kan presenteren als een professional
Microsoft brengt de presentator ervaringen van PowerPoint en de samenwerkingskracht van Teams samen. Hierdoor kunnen de presentatoren zich zelfverzekerder voelen tijdens online presentaties en zetten ze een presentatie neer als professionals.

Zo kun je tijdens de presentatie de komende dia’s, notities, chatgesprekken en het publiek in één weergave bekijken.

Met de presentatiemodus kunnen presentatoren aanpassen hoe hun videofeed en inhoud aan het publiek worden weergegeven. De eerste optie is de Standout-modus, deze toont de videofeed van de spreker als een silhouet voor de gedeelde presentatie. Vervolgens heb je de Reporter-modus, dit toont de inhoud als een visueel hulpmiddel boven de schouder van de spreker, te vergelijken met een nieuwsuitzending. En als laatste is er de zij-aan-zij-modus, hierbij wordt de videofeed van de presentator weergegeven naast de inhoud terwijl deze presenteert.

Blijf ook na het webinar in contact met je bezoekers
Een webinar is slechts één contactpunt in de inspanning op het gebied van klantbetrokkenheid. Nadat het evenement is afgelopen, heb je eenvoudig toegang tot rapportages om de bezoekersinformatie in CRM-applicaties op te nemen voor leadbeheer.

Zoals we in het begin van dit artikel al hebben aangegeven, is Microsoft begonnen met het uitrollen van deze tools. Houd je applicatie dus goed in de gaten. Je vindt de Webinar tool in je Agenda en vervolgens onder Nieuwe vergaderingen.

Heb je vragen of de applicatie of maak je nog geen gebruik van Microsoft Teams? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel 073-5232288 of stuur een e-mail naar iris@iris-one.nl en we bespreken de mogelijkheden met je.

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de...

Read More

2 min read

De voordelen en uitdagingen van de hybride werkplek

Covid-19 heeft de overgang naar een hybride werkmodel enorm versneld, maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van de hybride werkplek?

Uit...

Read More

1 min read

Het hybride werken met de moderne werkplek, wat houdt het in en hoe doe je dat?

Je hebt vast wel eens van de termen ‘hybride werken’ en ‘de moderne werkplek’ gehoord. Maar wat is het nou precies en hoe werkt het? Is het wel...

Read More