1 min read

Onze tips om productiever te werken

Featured Image

Ken je dat, van die dagen dat je maar weinig gedaan krijgt? Ligt het aan het thuiswerken of misschien toch iets anders? Wij hebben een aantal tips op papier gezet die voor ons het beste helpen om de productiviteit een boost te geven!

Werk georganiseerd
Maak een korte en concrete lijst met taken die af moeten. Dit werkt extra motiverend om af te krijgen. En zeg nou zelf, niks is toch fijner om een taak af te vinken van een takenlijstje. Het maken van onrealistisch lange takenlijsten, is daarom niet effectief.

Filteren
Wat moet er vandaag echt af, en welke taken kunnen doorgeschoven worden naar morgen? Geef taken een duidelijke prioriteit. Komt er een mail binnen van een collega met een vraag? Kwalificeer deze ook op prioriteit. Dit beschermt jezelf ad-hoc te werk te gaan en spendeer je geen tijd aan ‘onnodige’ bezigheden. 

Pauzeer
Gun jezelf pauze!  Gedurende de dag verwerk je veel informatie, ook achter een scherm. Je lichaam heeft minimaal een half uur op een werkdag nodig om hiervan bij te komen. Sla die lunchpauze dus niet over! Eet je boterham dus niet achter je werkplek maar loop ergens anders heen, even de benen strekken.

Focus
Afleiding is overal, zowel thuis als op kantoor. Kletsen met collega’s, snel een appje beantwoorden of toch nog even snel de droger aanzetten. Dit zijn vormen van ‘uitstelgedrag’. Laat je niet afleiden als jij het meeste uit je dag wil halen. Zet de meldingen van je sociale apps uit en laat je collega’s weten dat je liever niet gestoord wordt op het moment. 20 punten omhoog in productiviteit!

Tools
Laat de techniek je vriend zijn en automatiseer simpele taken. Een tool als Microsoft Power Automate, kan je hierbij helpen door een workflow in te stellen met simpele templates.

Met behulp van deze vijf tips, haal jij gegarandeerd meer uit je dag! Wil jij nou het maximale uit jezelf halen, iedere dag? Ga dan eens het gesprek aan met onze experts! Zij denken graag met je mee.

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de...

Read More

2 min read

De voordelen en uitdagingen van de hybride werkplek

Covid-19 heeft de overgang naar een hybride werkmodel enorm versneld, maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van de hybride werkplek?

Uit...

Read More

1 min read

Het hybride werken met de moderne werkplek, wat houdt het in en hoe doe je dat?

Je hebt vast wel eens van de termen ‘hybride werken’ en ‘de moderne werkplek’ gehoord. Maar wat is het nou precies en hoe werkt het? Is het wel...

Read More