1 min read

Pingen… Weet jij nog wat het was?

Featured Image
 Het doek is gevallen voor BlackBerry. Begin januari kondigde het bedrijf het einde aan van de ooit zo populaire en futuristische gadget die inmiddels ingehaald is door Smartphones en Whatsapp.

In 2001 kwam de BlackBerry naar Europa en was bijna 10 jaar niet weg te denken uit het beeld van succesvolle zakenmensen en hippe jongeren. Met aankondigingen zoals “het verlengstuk van de e-mailbrievenbus” en “altijd en overal je werk kunnen doen”, groeide BlackBerry razendsnel in populariteit.

Obama en Balkenende, iedereen had hem
Naast bankiers en advocaten, omarmden ook politici zoals Barack Obama en Jan Peter Balkenende de “mobiele telefoon met toetsenbord”. Sterker nog, toen de voormalig premier in 2004 in het ziekenhuis belandde met een bacterie in zijn voet, kon hij wél vanuit zijn bed e-mails blijven versturen.

Een succesvolle touchscreen zou er nooit komen volgens BlackBerry
Het was in 2007 toen Steve Jobs die de iPhone introduceerde maar volgens BlackBerry was het overdreven om het Apple toestel een ommekeer te noemen op het gebied van technologie aldus RIM topman Jim Balsillie. BlackBerry bleef bij het standpunt dat veiligheid en degelijkheid, bepalend zouden blijven voor het succes en dat een écht concurrerend model met touchscreen er waarschijnlijk nooit zou komen.

Pingen… Zelfs Doutzen Kroes deed het…
BlackBerry mikte op het type zakenbankier maar langzaam aan werd de smartphone opeens heel populair onder jongeren. Pingen was in die tijd revolutionair (gratis berichtjes sturen naar andere BlackBerry gebruikers). In 2010 antwoordde fotomodel Doutzen Kroes op een vraag in Shownieuws over het ontmoeten van, wat later bleek, haar toekomstige man “ik gaf hem meteen al mijn nummers, mijn e-mail en mijn ping”.

Gaan we BlackBerry missen?
Als naam wel maar ook wij maken al lang geen gebruik meer van het toestel. Het einde van een tijdperk? Tsja, dat wel…

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de...

Read More

2 min read

De voordelen en uitdagingen van de hybride werkplek

Covid-19 heeft de overgang naar een hybride werkmodel enorm versneld, maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van de hybride werkplek?

Uit...

Read More

1 min read

Het hybride werken met de moderne werkplek, wat houdt het in en hoe doe je dat?

Je hebt vast wel eens van de termen ‘hybride werken’ en ‘de moderne werkplek’ gehoord. Maar wat is het nou precies en hoe werkt het? Is het wel...

Read More