1 min read

Samenwerken zonder beperkingen, zo regel je dat!

Featured Image

Je bent de hele dag door in de weer voor je klanten. Vaak doe je dat samen met je collega’s. Allang niet meer alleen op kantoor. Samenwerken gaat pas echt lekker met zo min mogelijk beperkingen. Met de cloudwerkplek gaat dat tegenwoordig makkelijker dan ooit. De cloudwerkplek biedt jou en je collega’s die noodzakelijke flexibiliteit en productiviteit. En is bovendien goed voor het werkplezier. Dat lichten we natuurlijk graag even toe.

Weg met de vaste werkplek
De tijd dat we dagelijks in de file stonden op weg naar kantoor wordt langzaamaan verleden tijd. En dat is maar goed ook, want fileleed kost je onnodig veel tijd en levert, behalve frustratie, niets op. Je vaste werkplek is allang niet meer de enige plek om productief te kunnen zijn; via de cloud werk je gewoon vanaf iedere locatie, dus ook vanuit huis of op een flexplek.

Hoe werkt de cloudwerkplek precies?
De cloudwerkplek is, simpel gezegd, een online werkomgeving voor al je dagelijkse werkzaamheden. Hier staan alle apps, bestanden en andere zaken die je voor je werk nodig hebt. Deze omgeving is toegankelijk via iedere laptop, smartphone en tablet met een internetverbinding. Dat betekent dus dat je in staat bent overal in te loggen, waarna je direct aan de slag kunt.

Hoe versterkt de cloud mijn samenwerkingen?
De cloud zorgt ervoor dat iedereen werkt met dezelfde apps en bestanden, zonder afhankelijk te zijn van een vast apparaat of vaste werkplek. Moderne samenwerkingstools, zoals Microsoft Teams, zorgen voor meer functionaliteiten en mogelijkheden om nog productiever te zijn. Videovergaderen, chatten en samen werken in hetzelfde document; je regelt het allemaal vanuit één gebruiksvriendelijke omgeving.

Meer werkplezier, minder stress
De cloudwerkplek zorgt bovendien voor een betere werk-privébalans. Je hoeft je bijvoorbeeld niet te haasten om je kinderen van de buitenschoolse opvang of de sportclub op te halen. Dat scheelt enorm veel stress. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat dat weer bijdraagt aan het werkplezier. En hoe beter het werkplezier, hoe beter de productiviteit. Een win-win voor de hele organisatie. 

Ook over op de cloud?
Waarom zou je je collega’s nog opzadelen met beperkingen? Maak het ze makkelijk en stap over op de cloudwerkplek. Je laat hen zo een stuk makkelijker samenwerken en verbetert ook nog eens hun werkplezier. Neem contact met ons op voor advies op maat.

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de...

Read More

2 min read

De voordelen en uitdagingen van de hybride werkplek

Covid-19 heeft de overgang naar een hybride werkmodel enorm versneld, maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van de hybride werkplek?

Uit...

Read More

1 min read

Het hybride werken met de moderne werkplek, wat houdt het in en hoe doe je dat?

Je hebt vast wel eens van de termen ‘hybride werken’ en ‘de moderne werkplek’ gehoord. Maar wat is het nou precies en hoe werkt het? Is het wel...

Read More