2 min read

Staat jouw deur open voor online onruststokers?

Featured Image

Waarom doe je de deur op slot als je van huis weggaat? Da’s natuurlijk een inkoppertje; je wilt niet dat Jan en alleman zomaar komen rondneuzen buiten jouw toestemming. Datzelfde geldt ook voor de beveiliging van je zakelijke data. Je wilt zeker weten dat je data veilig is tegen ongewenste indringers. Met deze tips zorg je ervoor dat jij je data niet te grabbel gooit.

Creëer bewustzijn bij je collega’s
Bij databeveiliging denken we vaak aan dreigingen van buitenaf, zoals hackers en malware. Toch zijn het vaak je eigen collega’s die voor de meeste risico’s zorgen. Denk aan de collega die dubieuze apps op zijn zakelijke smartphone installeert of zakelijke gegevens verstuurt via zijn privémail. Je kunt je security nog zo hebben dichtgetimmerd, maar met dit soort acties is het dweilen met de kraan open. Maak je collega’s bewust van de gevaren en je bant veel van deze missers direct uit.

Pas op voor phishing-mails
Phishing-mails behoren tot de grootste dreigingen van buitenaf. Vandaar dat we deze even apart vermelden. Phishing-mails zijn nepmails die lijken of berichtgeving van officiële instanties. Vaak worden deze uit naam van je bank verstuurd, met daarbij de vraag om op een link te klikken. Doe je dat, dan loop je het risico dat kwaadwillenden er met jouw gegevens vandoor gaan en je zakelijke rekening plunderen. Wijs je collega’s daarom op de kenmerken van deze mails, zoals verdachte verzendadressen, een onpersoonlijke aanhef en gebrekkig taalgebruik.

Loop regelmatig je security na
Wanneer heb jij voor het laatst je security helemaal nagelopen? Weet je zeker dat deze nog aansluit bij de huidige manier van werken? Waarschijnlijk ben je de laatste tijd meer thuis gaan werken en heb je nieuwe devices en apps aan je netwerk toegevoegd. Het is erg belangrijk om regelmatig te kijken of je security en IT nog met elkaar in lijn zijn. Zo niet, dan kunnen er kwetsbaarheden ontstaan. Daarom helpen wij je graag met het updaten van je security, zodat je zeker weet dat jij cybercriminelen drie stappen voor blijft.

Kies voor mobile device management
Een groot deel van alle medewerkers werkt inmiddels met laptops, smartphones en handige samenwerkingstools. Deze mobiele werkplekken beveilig je het makkelijkst via mobile device management (MDM). Denk bijvoorbeeld aan Intune van Microsoft, dat onderdeel is van Microsoft Endpoint Manager. Hiermee kun je toestellen op afstand beveiligen en zelfs wissen in het geval van verlies of diefstal. Zo weet je zeker dat niemand zomaar toegang heeft tot je data.

Besteed je security uit
Wil je het jezelf echt helemaal makkelijk maken? Denk er dan eens over na om je security volledig uit te besteden. Via de cloud houden wij zicht op jouw dataveiligheid en ondernemen we actie als dat nodig is. Je profiteert doorlopend van ijzersterke en professionele beveiliging, waarmee jij online onruststokers het nakijken geeft. En dat alles zonder dat het jou tijd of moeite kost.

Houd ze buiten de deur
Laat de sleutel niet in het slot van je IT zitten! Samen met jou zorgen we ervoor dat cybercriminelen lekker buiten de deur blijven en jij slagvaardig blijft. Neem contact met ons op voor resultaat op maat.

 

 

 

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de...

Read More

2 min read

De voordelen en uitdagingen van de hybride werkplek

Covid-19 heeft de overgang naar een hybride werkmodel enorm versneld, maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van de hybride werkplek?

Uit...

Read More

1 min read

Het hybride werken met de moderne werkplek, wat houdt het in en hoe doe je dat?

Je hebt vast wel eens van de termen ‘hybride werken’ en ‘de moderne werkplek’ gehoord. Maar wat is het nou precies en hoe werkt het? Is het wel...

Read More