1 min read

Windows 11 – We vertellen alles wat je moet weten

Microsoft heeft de “next generation” besturingssysteem geïntroduceerd; Windows 11. 

Panos Panay – Microsoft Chief Product Office zei in de aankondiging dat het herontwerp bedoeld is om klanten “een ongelooflijk gevoel van rust te geven”. Hij belooft daarnaast een kleinere en snellere beveiligingsupdates.

We praten je bij over Windows 11

 

Opnieuw ontworpen voor productiviteit, creativiteit en gemak
Windows heeft het ontwerp en de gebruikerservaring vereenvoudigd om de productiviteit en creativiteit te vergroten. Van de nieuwe Start-knop en taakbalk tot het geluid, lettertype en pictogrammen. Alles is gemaakt met de opzet om de gebruiker de controle en een gevoel van rust en gemak te geven.

De Start-knop is vanaf nu centraal te vinden op je taakbalk en het wordt makkelijker om sneller te vinden wat je nodig hebt. Start maakt gebruik van de kracht van de cloud en Microsoft 365 om de recente bestanden te laten zien, ongeacht op welk platform of apparaat je ze bekijkt.

Windows introduceert Snap Layouts, Snap Groups en Desktops om op een krachtigere manier te multitasken en op de hoogte te blijven van wat je moet doen. Deze nieuwe functies zijn ontworpen om je te helpen bij het organiseren van je venters en het optimaliseren van je schermruimte.

Windows 11 zal nauw samenwerken met Microsoft Teams
Windows integreert Microsoft Teams op nieuwe manieren in Windows 11. Zo is er de mogelijkheid om direct vanuit een app-venster, een Teams-oproep te delen vanuit de taakbalk en om je microfoon te dempen vanuit het systeemvak. Maak direct verbinding via tekst, chat, spraak of video met al je persoonlijke contacten, ongeacht het platform of apparaat waarop ze zich bevinden.

Een snellere manier om informatie te krijgen waar je echt om geeft
Windows 11 brengt je sneller en eenvoudiger bij het nieuws en de informatie die je belangrijk vindt met Widgets – een nieuwe gepersonaliseerde feed aangedreven door AI en de beste browserprestaties van Microsoft Edge.

Sneller, veiliger en vertrouwd voor IT
Windows 11 is gebouwd op de consistente, compatibele en vertrouwde Windows 10-basis zoals je hem kent. De vertrouwde beheerervaringen, zoals Microsoft Endpoint Manager, cloudconfiguratie, Windows Update for Business en Autopilot, zullen de omgeving blijven ondersteunen terwijl je Windows 11 integreert.

Windows 11 biedt een Zero Trust besturingssysteem om gegevens en de toegang op verschillende apparaten te beschermen. 

Wanneer kunnen we Windows 11 verwachten?
Microsoft zegt dat ze verwachten dit najaar te beginnen met het leveren van de nieuwe Windows 11 laptops. Het Windows 11-besturingssysteem zal rond dezelfde tijd worden uitgerold als een gratis upgrade voor Windows 10-gebruikers. De upgrade naar Windows 11 is optioneel. Dit betekent dat Windows 10-gebruikers op Windows 10 kunnen blijven tot de ondersteuning in 2025 wordt gestopt.

Bron: Microsoft 

Apple en Microsoft samen in de strijd tegen cyber-criminaliteit

Apple en Microsoft staan naast elkaar in de strijd tegen cybercriminaliteit. Microsoft versterkt het beveiligingsniveau van alle gebruikersaccounts...

Read More

IRIS ONE behaalt ISO27001 en NEN 7510 certificering!

Na het doorlopen van een succesvolle audit onder leiding van Operationeel Directeur Daniël Cirk, heeft IRIS one uit handen van BrandCompliance de...

Read More

2 min read

De voordelen en uitdagingen van de hybride werkplek

Covid-19 heeft de overgang naar een hybride werkmodel enorm versneld, maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van de hybride werkplek?

Uit...

Read More